- Hordeuren -

hordeur (2)
hordeur (10)
hordeur (7)
hordeur (4)
hordeur (3)
hordeur (8)
hordeur (5)
hordeur (1)

- Rolhorren -

rolhorren (4)
rolhorren (1)
rolhorren (3)
rolhorren (6)
rolhorren (2)
rolhorren (5)

Horsystemen houden ongewenste insecten voorgoed buiten de deur. Zomers kunnen deuren en ramen gewoon heerlijk openstaan voor frisse lucht en verkoeling. Insecten blijven buiten. Voor ramen zijn er horren die uitneembaar zijn en scharnierende horren. Voor draai/kiepramen is er de inklemhor. Ook voor deuren bestaan verschillende systemen: de normale hordeur met scharnieren, de rolhordeur, de plissé hordeur (waarbij het horgaas niet oprolt maar opvouwt), en de schuifhordeur speciaal voor schuifpuien en grote deuren.

Insectengif allergie

imageEen insectengifallergie gaat meestal om een allergie voor bijengif of wespengif. Een allergie voor hommelgif of paardenvlieggif is zeldzamer. Het betreft dus geen allergie voor het insect.

Als iemand gestoken wordt door een insect, ontstaat er vaak een reactie rond de steekplaats. Bij niet-allergische personen is dat meestal een rood bultje dat nogal kan jeuken. Bij mensen die wél allergisch zijn, kan er een flinke reactie ontstaan. Een insectengifallergie geeft de eerste keer dat je gestoken wordt, meestal niet zo’n hele heftige reactie. Na de eerste steek wordt de allergie in het lichaam verder opgebouwd. Na een tweede of derde steek kan de allergische reactie daarvoor veel zwaarder zijn.

Lees meer..

Goed ventileren is belangrijk

imageVentileren voor een gezond leefklimaat.

Dagelijkse activiteiten zoals koken, douchen, roken en stoken hebben invloed op het luchtklimaat in uw woning. Daarom is het belangrijk dat de woning goed geventileerd wordt. Vaak denkt men dat het voldoende is om een tijdje het raam open te zetten in huis. Dit is echter niet het geval. Na een half uur is de verse buitenlucht verdwenen uit een woning en is de lucht weer aan het vervuilen. Dit kan klachten veroorzaken als geïrriteerde luchtwegen, astma, allergische reacties en hoofdpijn. Kinderen die opgroeien in een vochtig huis hebben bovendien driemaal meer kans op bovengenoemde gezondheidsklachten. Goed ventileren is belangrijk. Maar wat is goed ventileren nu precies?

Lees meer..